Van quedar bocabadades quan van veure el pastís i al natural quedava molt divertit.
La recepta del pastís la vaig treure de Megasilvita, un blog on hi podeu trobar receptes i pastissos fondants molt interessants.
Pastís Bombó
Ingredients:
- 150 gr de margarina
- 150 gr de sucre
- 4 rovells.
- 100 gr de dolç de llet (ho vaig substituir per llet condensada)
- 4 barretes de xocolata, o el que és el mateix 100 gr de xocolata fondant.
- 6 cullerades de llet, porto o marlasa (ho vaig substituir per Ratafia)
- 200 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat Royal
- 4 clares.
- 1 cullereta d'essència de vainilla.
Preparació:
1. Preparem els següents ingredients: La margarina a punt de pomada, la xocolata fosa, les clares a punt de neu i la farina amb el llevat tamisats
2. Batre bé la margarina i el sucre.
3. Afegeix els rovells un a un.
4. Incorporar la llet condensada i la xocolata fosa.
5. Ara la Ratafia, alternant amb la farina.
6. Afegir les clares a punt de neu, amb molt de compte, perquè no baixin, amb moviments envoltants.
7. Preparar el motlle i omplir les 3/4 parts, el posem al forn preescalfat a 180 º durant 45 minuts, encara que el temps dependrà del tipus de motlle, forn, així que us aconsello que aneu vigilant a partir de la mitja hora.
8. Deixar refredar i treure del motllo sobre una reixeta.
- 150 gr de sucre
- 4 rovells.
- 100 gr de dolç de llet (ho vaig substituir per llet condensada)
- 4 barretes de xocolata, o el que és el mateix 100 gr de xocolata fondant.
- 6 cullerades de llet, porto o marlasa (ho vaig substituir per Ratafia)
- 200 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat Royal
- 4 clares.
- 1 cullereta d'essència de vainilla.
Preparació:
1. Preparem els següents ingredients: La margarina a punt de pomada, la xocolata fosa, les clares a punt de neu i la farina amb el llevat tamisats
2. Batre bé la margarina i el sucre.
3. Afegeix els rovells un a un.
4. Incorporar la llet condensada i la xocolata fosa.
5. Ara la Ratafia, alternant amb la farina.
6. Afegir les clares a punt de neu, amb molt de compte, perquè no baixin, amb moviments envoltants.
7. Preparar el motlle i omplir les 3/4 parts, el posem al forn preescalfat a 180 º durant 45 minuts, encara que el temps dependrà del tipus de motlle, forn, així que us aconsello que aneu vigilant a partir de la mitja hora.
8. Deixar refredar i treure del motllo sobre una reixeta.
Aquest pa de pessic va molt bé per tornejar perquè queda molt consistent d’estructura sobre tot si el deixeu embolicat en paper d’alumini un parell de dies per això, abans de farcir, cal remullar molt bé amb almívar perquè no quedi molt sec.
El farcit també el vaig treure de Megasiltiva:
«Ganaché» de xocolata blanca
Ingredients:
200 gr de nata líquida per muntar, 200 gr de xocolata blanca
Preparació:
Dur a bullir la nata líquida, retirar i tirar la xocolata fins que es dissolgui. Un cop freda es munta amb varetes.
200 gr de nata líquida per muntar, 200 gr de xocolata blanca
Preparació:
Dur a bullir la nata líquida, retirar i tirar la xocolata fins que es dissolgui. Un cop freda es munta amb varetes.
La recepta original va amb 400 gr de xocolata i queda una crema més espesa que no li cal muntar.
El pastís va quedar molt bo però tot plegat una mica pesat, la propera vegada faré un pa de pessic una mica més esponjós però que a la vegada aguanti el pes del fondant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada