Pa de pessic de taronja
Ingredients:
3 ous
1 iogurt natural (utilitzem el pot del iogurt per a mesurar la resta d’ingredients)
1 i 1/2 de sucre
1 d’oli (a les receptes normalment és oli de gira-sol, però jo sempre faig servir oli d’oliva)
2 de farina
La ratlladura d’una taronja
El suc d’una taronja
1 sobre de llevat
Preparació:
Escalfem el forn a 180º
Batre els ous amb el sucre fins que estiguin espumosos i hagin blanquejat.
Hi afegim el iogurt, l’oli, la ratlladura de taronja i el suc i ho tornem a batre.
Tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la preparació.
Engrassem el motlle, hi aboquem la mescla i al forn uns 40 minuts (com sempre vigilarem fins que al punxar amb un escuradents surti net).
Deixem refredar el pa de pessic de taronja i quan ja el tenim a temperatura ambient el partim per la mitad i les banyem per dins amb l’almívar de taronja.
El farcim de la crema de mascarpone.
Crema de mascarpone
Ingredients:
1 terrina de mascarpone
125 gr de sucre de llustre
Muntem la nata. En un altre bol batem el formatge i el sucre i un cop ho tenim ben barrejat hi afegim la nata i ho barregem amb una espàtula.
Tallem el pa de pessic per la mitat i remullem molt bé per dins amb l’almívar de taronja. Farcim generosament amb la crema de mascarpone i banyem el damunt amb xocolata de cobertura que haurem desfet al bany maria amb una mica de mantenga. Hi vaig fer una petita decoració de «springles» o boletes nacarades.
Demà us ensenyaré una altra recepta que vaig fer diumenge d’un pastís de marenga i mousse de maduixa, molt refrescant per els dies tan calorosos que tenim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada