dilluns, 30 de juny de 2014

Red Velvet amb Swiss meringue buttercream de gerds i fruites del bosc - Red Velvet con Swiss meringue buttercream de frambuesa y frutas del bosque


Aquest cap de setmana vaig provar una de les receptes que vam fer al curs de pastissos de Mericakes, un Red Velvet, tot i que el pa de pessic no em va quedar molt vermell, el gust era deliciós.

Este fin de semana probé una de las recetas que hicimos en el curso de tartas de Mericakes, un Red Velvet, aunque el bizcocho no me quedó muy rojo, el sabor era delicioso.

Red Velvet

Ingredients

Secs:
250 gr de farina
300 gr de sucre
2 cullerades de cacao en pols
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de bicarbonat sòdic

Humits:
2 ous L
200 ml d’oli vegetal (gira-sol)
240 ml de buttermilk
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradeta d’extracte de vainilla (jo com que no en tenia vaig posar-hi pasta de vainilla de Homechef)
Colorant vermell en gel

Per a un motlle de 15 cm vaig utilitzar la meitat de cadascun dels ingredients.
El buttermilk el podeu preparar a casa: A 240 ml de llet hi afegiu 15 ml de vinagre blanc o suc de llimona i el deixeu reposar 15 minuts

Preparació

Escalfem el forn a 175º. Greixem i folrem el motlle.

En un bol barregem els ingredients secs i reservem.

En un altre bol barregem bé els ingredients humits.

Afegim 1/3 dels ingredients secs a sobre els humits i barregem, anem incorporant la resta d’ingredients secs fins que estiguin ben integrats però sense barrejar-los gaire estona.

Posem la massa al forn durant uns 40 minuts o fins que en punxar-lo, l’escuradents surti net.



Red Velvet

Ingredientes


Secos: 

250 gr de harina 
300 gr de azúcar 
2 cucharadas de cacao en polvo 
1 cucharadita de sal 
1 cucharadita de bicarbonato sódico 

Húmedos: 
2 huevos L 
200 ml de aceite vegetal (girasol) 
240 ml de buttermilk 
1 cucharadita de vinagre blanco 
1 cucharadita de extracto de vainilla (yo como no tenía puse pasta de vainilla de Homechef) 
Colorante rojo en gel 

Para un molde de 15 cm utilicé la mitad de cada uno de los ingredientes. 
El buttermilk se puede preparar en casa: A 240 ml de leche añadir 15 ml de vinagre blanco o jugo de limón y dejar reposar 15 minutos

Preparación 

Calentamos el horno a 175 º. Engrasamos y forramos el molde. 

En un bol mezclamos los ingredientes secos y reservamos. 

En otro bol mezclamos bien los ingredientes húmedos. 

Añadimos 1/3 de los ingredientes secos sobre los húmedos y mezclamos, vamos incorporando el resto de ingredientes secos hasta que estén bien integrados pero sin mezclarlos mucho rato. 


Swiss meringue buttercream de gerds

Aquesta recepta és la de l’un, dos, tres. Una part de clares d’ou per 2 de sucre i 3 de mantega

100 gr de clares d'ou (jo faig servir les del Mercadona)
200 gr de sucre blanc300 gr de mantega a temperatura ambient
1 mica de sal
1 culleradeta d'essència de vainilla
2 cullerades de pasta de gerds de Homechef

1. Posar les clares en una olla, afegir un polsim de sal i batre amb unes varetes durant 10 segons.
2. Posar les clares al bany maria a foc mitjà-baix (si el foc estigués molt fort es courien, l'aigua no ha de bullir) i afegir el sucre. Anar remenant amb les varetes sense parar fins que el sucre s'hagi dissolt (si toques la barreja i no té una textura granulada).
3. Passar la barreja a un bol fred o ficar l'olla en aigua freda. Amb una batedora elèctrica amb varetes, muntar les clares fins que es formin pics (queda una textura una mica com de pasta de dents). Quan estiguin a mig muntar, afegir l'essència de vainilla.
4. Un cop muntades les clares, afegir la mantega tallada a dauets poc a poc, sense deixar de batre amb les varetes. Al principi semblarà que es talla, però després veureu que queda una crema amb una textura perfecta. 
5. Afegir la pasta de gerds i barrejar bé.


Swiss meringue buttercream de frambuesas

Esta receta es la de uno, dos, tres. Una parte de claras de huevo por 2 de azúcar y 3 de mantequilla 

100 gr de claras de huevo (yo uso las del Mercadona) 
200 gr de azúcar blanco
300 gr de mantequilla a temperatura ambiente 
1 pizca de sal 
1 cucharadita de esencia de vainilla 
2 cucharadas de pasta de frambuesas de Homechef 

1. Poner las claras en una olla, añadir una pizca de sal y batir con unas varillas durante 10 segundos. 
2. Poner las claras al baño maría a fuego medio-bajo (si el fuego estuviera muy fuerte se cocerían, el agua no debe hervir) y añadir el azúcar. Ir removiendo con las varillas sin parar hasta que el azúcar se haya disuelto (si tocas la mezcla y no tiene una textura granulada). 
3. Pasar la mezcla a un bol frío o meter la olla en agua fría. Con una batidora eléctrica con varillas, montar las claras hasta que se formen picos (queda una textura algo como de pasta de dientes). Cuando estén a medio montar, añadir la esencia de vainilla. 
4. Una vez montadas las claras, añadir la mantequilla cortada en daditos poco a poco, sin dejar de batir con las varillas. Al principio parecerá que se corta, pero luego verá que queda una crema con una textura perfecta. 
5. Añadir la pasta de frambuesas y mezclar bien.


El pa de pessic el vaig tallar en tres discos i els vaig farcir amb la crema suissa, gerds, móres i nabius.

El bizcocho lo corté en tres discos y los rellené con la crema suiza, frambuesas, moras y arándanos.