dimarts, 9 de desembre de 2014

Bundt cake de poma i nous - Bundt de manzana y nueces



Un Bundt Cake és un pa de pessic de massa batuda forn en un motlle anomenat bundt, les principals característiques són tenir forma de corona, amb un tub central buit per on passa l'aire calent durant l'enfornat que permet que la massa del pa de pessic es cogui completament i uniformement i arestes molt marcades que permeten obtenir un pa de pessic de formes atraients.


 Ingredients

300 ml d’oli d'oliva suau
320 g sucre blanc
3 ous L
400 g farina amb llevat
1 culleradeta de canyella en pols
¼ culleradeta de nou moscada
½ culleradeta de sal
100 g nous trossejades
3 pomes grans pelades i tallades a dauets

La recepta original també portava ¼ culleradeta de clau, però jo no en tenia.

Preescalfem el forn a 180º i engreixaren el motlle,
Tamisem la farina, les espècies i la sal en un bol, reservem.
Batem l'oli amb el sucre, fins que estigui cremós. Afegim els ous un a un i anem batent
Afegim la farina a poc a poc i batem mentre anem incorporant, un cop afegida tota la farina no batre gaire estona.
Finalment afegim les nous i la poma i barregem amb una espàtula.
Repartim la barreja en el motlle, anivellem i posem al forn 45-50 minuts, o fins que en punxar amb una broqueta aquesta surti net.
Col·loquem el motlle en una reixeta durant 10 minuts, passats aquests minuts retirem el motlle i deixem refredar sobre de la reixeta mentre preparem el glacejat.

Glacejat de caramel i canyella

100 g sucre morè
75 g mantega sense sal
un pessic de sal
½ culleradeta de canyella en pols
80 ml nata per muntar
150 g sucre de llustre o icing sugar

Desfem la mantega en un cassó, afegim el sucre i barregem fins que estiguin dissolts.
Afegim la nata fins que comenci a bullir i agafi un color daurat.
Retirem del foc i deixem refredar uns minuts mentre tamisem el sucre glas i la canyella.
Ho afegim a la salsa de caramel i batem bé.
Repartim per sobre del nostre bundt que estarà llest per servir.

La propera vegada potser i posaré més de canyella perquè li faltava una mica més de sabor



Un Bundt Cake es un bizcocho de masa batida horno en un molde llamado bundt, las principales características son tener forma de corona, con un tubo central hueco por donde pasa el aire caliente durante el horneado que permite que la masa del pan de pellizco se cueza completamente y uniformemente y aristas muy marcadas que permiten obtener un bizcocho de formas atrayentes.

Ingredientes

300 ml de aceite de oliva suave
320 g azúcar blanco
3 huevos L
400 g harina con levadura
1 cucharadita de canela en polvo
¼ cucharadita de nuez moscada
½ cucharadita de sal
100 g nueces troceadas
3 manzanas grandes peladas y cortadas a daditos

La recepta original también llevaba ¼ cucharadita de clavo, pero no tenía

Precalentamos el horno a 180º y engrasamos el molde,
Tamizamos la harina, las especias y la sal en un bol, reservamos.
Batimos el aceite con el azúcar, hasta que esté cremoso. Añadimos los huevos uno a uno y vamos batiendo
Añadimos la harina poco a poco y batimos mientras vamos incorporando, una vez añadida toda la harina no batir demasiado rato.
Finalmente añadimos las nueces y la manzana y mezclamos con una espátula.
Repartimos la mezcla en el molde, nivelamos y horneamos 45-50 minutos, o hasta que al pinchar con un palillo este salga limpio.
Colocamos el molde en una rejilla durante 10 minutos, pasados estos minutos retiramos el molde y dejamos enfriar encima de la rejilla mientras preparamos el glaseado.

Glaseado de caramelo y canela

100 g azúcar moreno
75 g mantequilla sin sal
una pizca de sal
½ cucharadita de canela en polvo
80 ml nata para montar
150 g azúcar glas o icing sugar

Deshacemos la mantequilla en un cazo, añadimos el azúcar y mezclamos hasta que estén disueltos.
Añadimos la nata hasta que empiece a hervir y coja un color dorado.
Retiramos del fuego y dejamos enfriar unos minutos mientras tamizamos el azúcar glas y la canela.
Lo añadimos a la salsa de caramelo y batimos bien.
Repartimos por encima de nuestro bundt que estará listo para servir.

La próxima vez quizás y pondré más de canela porqué que le faltaba un poco más de sabor




Tot i que les fotos no són gaire bones, vaja… com sempre, podeu veure que queda un pa de pessic molt humit i amb la crosteta del glacejat està deliciós.

Aunque las fotos no son muy buenas, vamos... como siempre, podéis ver que queda un bizcocho muy húmedo y con la costra del glaseado está delicioso.

Font de la recepta - Fuente de la receta
http://www.raquelkitchen.com/2014/11/bundt-cake-de-manzana-y-nueces.html

1 comentari:

Miguel Hinojosa ha dit...

La combinación es espectacular, se aprecia muy esponjoso !!!
Un abrazo y Feliz Navidad
Miguel
lareposteriademiguel.com