dimecres, 27 de juny de 2012

Pa de pessic de taronja amb crema de mascarpone i xocolata

No sempre ens ve de gust un pastís amb fondant i dies endarrere vaig provar aquest pastís de pa de pessic de taronja remullat amb un almívar de taronja, farcit amb una crema de mascarpone i banyat de xocolata fondant.



Pa de pessic de taronja

Ingredients:

3 ous
1 iogurt natural (utilitzem el pot del iogurt per a mesurar la resta d’ingredients)
1 i 1/2 de sucre
1 d’oli (a les receptes normalment és oli de gira-sol, però jo sempre faig servir oli d’oliva)
2 de farina
La ratlladura d’una taronja
El suc d’una taronja
1 sobre de llevat

Preparació:

Escalfem el forn a 180º
Batre els ous amb el sucre fins que estiguin espumosos i hagin blanquejat.
Hi afegim el iogurt, l’oli, la ratlladura de taronja i el suc i ho tornem a batre.
Tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la preparació.
Engrassem el motlle, hi aboquem la mescla i al forn uns 40 minuts (com sempre vigilarem fins que al punxar amb un escuradents surti net).

Deixem refredar el pa de pessic de taronja i quan ja el tenim a temperatura ambient el partim per la mitad i les banyem per dins amb l’almívar de taronja.

El farcim de la crema de mascarpone.

Crema de mascarpone

Ingredients:

1 terrina de mascarpone
125 gr de sucre   125 gr de nata
125 gr de sucre de llustre

Muntem la nata. En un altre bol batem el formatge i el sucre i un cop ho tenim ben barrejat hi afegim la nata i ho barregem amb una espàtula.




Tallem el pa de pessic per la mitat i remullem molt bé per dins amb l’almívar de taronja. Farcim generosament amb la crema de mascarpone i banyem el damunt amb xocolata de cobertura que haurem desfet al bany maria amb una mica de mantenga. Hi vaig fer una petita decoració de «springles» o boletes nacarades.



Demà us ensenyaré una altra recepta que vaig fer diumenge d’un pastís de marenga i mousse de maduixa, molt refrescant per els dies tan calorosos que tenim.