diumenge, 20 de gener de 2013

Pastissets de nata - Pastelitos de nata

Aquesta setmana tenia ganes de fer coses diferents i que no fossin de fondant:
Pastissets de nata i Tartaletes de taronja i merengue.
Les dues receptes estan tretes de Aliter Dulcia, us recomano una ullada, hi han receptes senzilles però molt bones, amb unes fotos impressionats (no com les meves).

Pastissets de nata

Aquests pastissets visualment s’assemblen molt a uns pastissets típics que vaig tastar a Lisboa, els pastissets de Betlem, però de fet jo els anomenaria pastissets de crema.

Estos pastelitos visualmente se parecen mucho a unos pastelitos típicos que probé en Lisboa, los pastelitos de Belén, pero de hecho yo los llamaría pastelitos de crema.




Ingredients:
- Una làmina de pasta de full.
- 250 ml de nata per muntar.
- 250 ml de llet.
- 50 gr de farina.
- 150 gr de sucre de llustre.
- 5 rovells d'ou.
- Un tros de pell de llimona acabada de tallar.
- Un pal de canyella.

Batre bé la nata, llet, sucre, ous i farina. Posar-ho a coure a foc molt baix remenant constantment amb la pell de la llimona i el pal de canyella.
Quant hagi espessit lleugerament, retirar la canyella i la llimona i reservar.
Tallar cercles de pasta de full i col·locar-los sobre motlles rígids, podeu utilitzar els de magdalenes. Abocar sobre els cercles de pasta de full, que hauran d'arribar a la meitat d'alçada del motlle, culleres de la crema fins gairebé omplir.
Enfornar en forn preescalfat a 190 º fins que veiem que hagin pujat bé i s’hagin daurat.
Quan els treiem del forn veureu que baixaran, posar-los a refredar sobre una reixeta.


Ingredientes:
- Una lámina de hojaldre.
- 250 ml de nata para montar.
- 250 ml de leche.
- 50 gr de harina.
- 150 gr de azúcar glas.
- 5 yemas de huevo.
- Un trozo de piel de limón recién cortada.
- Un palo de canela.

Batir bien la nata, leche, azúcar, huevos y harina. Ponerlo a cocer a fuego muy bajo removiendo constantemente con la piel del limón y el palo de canela.
En cuanto haya espesado ligeramente, retirar la canela y el limón y reservar.
Cortar círculos de hojaldre y colocarlos en moldes rígidos, se pueden utilizar los de magdalenas. Verter sobre los círculos de hojaldre, que deberán llegar a la mitad de altura del molde, cucharas de la crema hasta casi llenar.
Hornear en horno precalentado a 190 º hasta que veamos que hayan subido bien y se hayan dorado.
Cuando los saqueis del horno veréis que bajarán, ponerlos a enfriar sobre una rejilla.