diumenge, 30 de març de 2014

Coca de Ratafia

Avui la meva amiga Laura de Porcions de Somnis m’ha fet enveja quan m’ha passat una recepta d’un pa de pessic que avui es menjarà per berenar acompanyada de ratafia… i jo que sóc una fanàtica de la ratafia he volgut provar alguna recepta que ja la portés incorporada a la massa.

Per als que no la han provat, la ratafia és una beguda alcohòlica dolça que es pren generalment com a aperitiu. Es típica de la zona de la Garrotxa i la Selva (Girona) que es fa a partir de nous verdes.

He agafat una recepta de Cuina per a llaminers i hi he fet alguna variació perquè no disposava de tots els ingredients

Coca de ratafia




Ingredients: 

  • 200 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 6 ous
  • 125 g d'oli de girasol
  • 125 g de ratafia
  • 1 paquet d'impulsor tipus Royal
  • Pinyons
Preparació:
Es separen les clares dels rovells d'ou. 

A continuació, es reparteix el sucre: 100 g amb les clares i 100 g amb els rovells. 
Es baten els rovells d'ou fins que s'esblanqueeixen. 
Es munten les clares al punt de neu. 
Llavors s'afegeixen les clares als rovells (sense remenar). 
En un bol a part, es barreja la ratafia amb l'oli, i hi anem incorporant la farina tamisada i el llevat en pols.
Un cop ho tenim ben barrejat, s’hi van incorporant els ous tot remenant amb compte, per tal de no baixi el volum.
Ho aboquem dins un motlle desmuntable que haurem ruixat amb esprai desmotllant. 
Es cou al forn a 180ºC durant 30 minuts o fins que estigui rossa. 
Es treu del forn, s'empolsima amb sucre i es ruixa amb abundant ratafia, i ràpidament s'hi escampa pinyons pel damunt, es gratina uns segons fins que el sucre comenci a bombollejar i formi una mena de crosta.

Com podeu veure a la foto la massa l’he repartit en dos motlles diferents i el que te forma de corona no porta la crosta de sucre i pinyons, només l’he empolsimat amb sucre de llustre



Coca de ratafia





Hoy mi amiga Laura de Porcions de Somnis me ha dado envidia cuando me ha pasado una receta de un bizcocho que hoy se comerá merendando acompañada de ratafía ... y yo que soy una fanática de la ratafía he querido probar alguna receta que ya la llevara incorporada a la masa.

Para los que no la han probado, la ratafía es una bebida alcohólica dulce que se toma generalmente como aperitivo. Se típica de la zona de la Garrotxa y la Selva (Girona) que se hace a partir de nueces verdes. 

He cogido una receta de Cuina per a llaminers y he hecho alguna variación porque no disponía de todos los ingredientes


Ingredientes: 
  • 200 g de harina
  • 200 g de azúcar
  • 6 huevos
  • 125 g aceite de girasol
  • 125 g de ratafia
  • 1 paquete de impulsor tipo Royal
  • Piñones
Preparació:

Se separan las claras de las yemas de huevo .
A continuación, se reparte el azúcar : 100 g con las claras y 100 g con las yemas.
Se baten las yemas de huevo hasta que se emblanquecen.
Se montan las claras a punto de nieve .
Entonces se añaden las claras a las yemas (sin remover) .
En un bol aparte, se mezcla la ratafía con el aceite y vamos incorporando la harina tamizada y la levadura en polvo .
Una vez lo tenemos bien mezclado, se van incorporando los huevos removiendo con cuidado, para no baje el volumen.
Lo vertemos en un molde desmontable que tendremos rociado con spray desmoldante .
Se cuece en el horno a 180 º C durante 30 minutos o hasta que esté dorada .
Se saca del horno, se espolvorea con azúcar y se rocía con abundante ratafía, y rápidamente se esparce piñones por encima, se gratina unos segundos hasta que el azúcar comience a burbujear y forme una especie de costra .

Como puede verse en la foto la masa la he repartido en dos moldes diferentes y el que tiene forma de corona no lleva la costra de azúcar y piñones, sólo le he espolvoreado azúcar glas por encima

1 comentari:

RM ha dit...

Uixxxx Nuriiiii, jo tinc una ratafia casolana que és esperit de vi pur i dur
Faré la coca amb una mica més de sucre a veure què tal....