dimecres, 29 d’octubre del 2014

Codonyat - Membrillo



A la meva filla li agrada molt el codonyat, feia un parell d’anys que no en feia, però a principis de setmana vaig comprar codonys i aquí veieu el resultat.

Ingredients

1 kg de codonys
750 gr de sucre

Pelem els codonys amb un pelador de patates i treiem el cor. Els tallem a trossos i els posem en una cassola amb sucre per sobre, ho tapem i ho deixem reposar 24 hores

L’endemà ens haurà fet un suc, posem la cassola al foc una hora més o menys, no cal que ho remeneu perquè al haver-ho macerat ja no s’enganxa.

Ho triturem, si no ha quedat gaire espès, ho tornem a posar al foc uns minuts tot remenant i veureu com s’espesseeix i va agafant un color més vermellós.

Ho aboquem a un motlle i quan està fred ho guardem a la nevera. Es pot conservar gairebé un any si a casa no sou molts llaminers.

El codonyat és ideal per menjar amb unes torrades o com m’agrada a mi, acompanyant una taula de formatges

Ingredientes

1 kg de membrillos
750 gr de azúcar

Pelamos los membrillos con un pelador de patatas y sacamos el corazón. Los cortamos en trozos y los ponemos en una cazuela con el azúcar por encima, lo tapamos y lo dejamos reposar 24 horas 

Al día siguiente nos habrá hecho un jugo, ponemos la cazuela al fuego una hora más o menos, no es necesario remover porque al haberlo macerado ya no se pega. 

Lo trituramos, si no ha quedado muy espeso lo volvemos a poner al fuego unos minutos removiendo y veréis como se espesa y va cogiendo un color más rojizo. 

Lo vertemos en un molde y cuando está frío lo guardamos en la nevera. Se puede conservar casi un año si en casa no sois muchos golosos. 

El membrillo es ideal para comer con unas tostadas o como me gusta a mí, acompañando una tabla de quesos