dimecres, 25 de maig de 2016

Pastís de xocolata i ametlla - Bizcocho de chocolate y almendraINGREDIENTS
250 gr. de xocolata per fondre
250 gr. farina d'ametlla
250 gr. de sucre de canya
50 gr. de mantega a temperatura ambient
6 ous mitjans
4 cullerades de brandi o conyac
Nous pecanes caramel·litzades
Pasta de taronja Home Chef


PREPARACIÓ
Col·loquem la xocolata en un bol i la desfem al bany Maria, també la podeu fondre al microones, però heu de tenir molta cura de fer-ho a baixa potència, i a intervals perquè no es cremi la xocolata.

Posem la resta dels ingredients, sucre, ametlla mòlta, ous, brandi i la mantega, que ha d'estar molt toveta, en un bol gran.

Incorporem la xocolata que prèviament hem fos i barregem molt bé fins que tots els ingredients quedin perfectament integrats. Ho podeu fer amb l'ajuda d'una espàtula o unes varetes, pel que és important que la mantega estigui toveta. Jo hi he afegit una mica de pasta de taronja Home Chef per donar-li un puntet diferent de la recepta original i us haig de dir que la xocolata amb un lleuger toc de taronja ha quedat genial

Un cop estiguin tots els ingredients integrats, preparem un motlle rodó desmuntable de 20 centímetres, i el greixem polvoritzant tota la seva superfície amb esprai desemmotllant, o si preferiu el mètode tradicional, engreixaren amb una mica de mantega i farina, i folrem amb paper de forn.

Preescalfem el forn a 170 i ho posem al forn durant uns 40 minuts aproximadament.

El pa de pessic pujarà una mica i sabrem que està a punt perquè es formarà una espècie de crosta a la superfície i s'esquerdarà lleugerament. Punxem amb un escuradents al centre per comprovar.

El pa de pessic ha d'estar tou però cuit. És molt important no passar-se de forn perquè es mantingui sucós a la part central.
Un cop fornejat , el traiem del forn i ho deixem refredar dins el mateix motlle uns 20 minuts, i després desemmotllem amb cura.

Per acabar el pastís i un cop fred, hi he posat una mica de sucre de llustre i unes nous pecanes caramel·litzades.

Aquest pastís és una temptació i fins i tot com que no porta farina és ideal per a les persones que no poden ingerir gluten.

A les fotos de sota podeu veure com queda de sucósINGREDIENTES
250 gr. de chocolate para fundir
250 gr. harina de almendra
250 gr. de azúcar de caña
50 gr. de mantequilla a temperatura ambiente
6 huevos medianos
4 cucharadas de brandy o coñac
Nueces pecanas caramelizadas
Pasta de naranja Hombre Chef


PREPARACIÓN
Colocamos el chocolate en un bol y lo deshacemos al baño María, también sepuede fundir en el microondas, pero debéis tener mucho cuidado de hacerlo a baja potencia, y a intervalos para que no se queme el chocolate.

Ponemos el resto de los ingredientes, azúcar, almendra molida, huevos, brandy y la mantequilla, que debe estar muy blandita, en un bol grande.

Incorporamos el chocolate que previamente hemos fundido y mezclamos muy bien hasta que todos los ingredientes queden perfectamente integrados. Se puede hacer con la ayuda de una espátula o unas varillas, pero es importante que la mantequilla esté blandita. Yo he añadido un poco de pasta de naranja Home Chef para darle un puntito diferente de la receta original y tengo que decir que el chocolate con un ligero toque de naranja ha quedado genial

Una vez estén todos los ingredientes integrados, preparamos un molde redondo desmontable de 20 centímetros, y pulverizamos toda su superficie con spray desmoldante, o si preferís el método tradicional, engrasamos con un poco de mantequilla y harina, y forramos con papel de horno.

Precalentamos el horno a 170 y lo ponemos en el horno durante unos 40 minutos aproximadamente.

El bizcocho subirá un poco y sabremos que está a punto porqué se formará una especie de costra en la superficie y se agrietará ligeramente. Pinchamos con un palillo en el centro para comprobar.

El bizcocho debe estar blando pero cocido. Es muy importante no pasarse de horno para que se mantenga jugoso en la parte central.
Una vez horneado, lo sacamos del horno y lo dejamos enfriar dentro del mismo molde unos 20 minutos, y luego desmoldamos con cuidado.

Para terminar el bizcocho y una vez frío, he puesto un poco de azúcar glas y unas nueces pecanas caramelizadas.

Este bizcocho es una tentación e incluso al no llevar harina es ideal para las personas que no pueden ingerir gluten.

En las fotos de abajo podéis ver como queda de jugoso
Font de la recepta / Fuente de la receta: