dijous, 28 de juny del 2012

Merenga de maduixes

Diumenge em venia de gust un pastís fresquet i em vaig decidir per una recepta del llibre «365 recetas para pasteles y galletas, clàsicos e innovadores» de Hannah Miles, però no la vaig seguir al peu de la lletra i vaig improvitzar una mica.



Merenga de maduixes

Ingredients:

4 clares d’ou (les pasteuritzades)
1/2 culledada de cremor tàrtar
250 gr de sucre
500 gr. de nata ensucrada
culis de maduixa
5 fulles de gelatina
maduixes per a decorar

La nata la vaig comprar a la pastisseria i ja era ensucrada, però es pot agafar crema de llet i sucre i muntar-la.

Escalfem el forn a 140 º. Untem i folrem un motlle de parets desmuntables i una mica fondo.
Batem les clares a punt de neu amb una batedora elèctrica, afegim el cremor tàrtar i tornem a a batre afegint el sucre, batre fins que quedi una merenga brillant.
Distribuïm la merenga per al motlle però deixant el centre sense perquè al fornejar pugi només per als cantons. Fornegem 1 hora fins que la merenga estigui cruixent, ho treiem del forn i deixem refredar.
Posem les fulles de gelatina en remull, un cop estiguin ben hidratades les escorrem i les desfem amb una mica de culis de maduixa i un cop desfetes ho barregem amb més culis fred.
Barregem la nata muntada amb el culis de maduixa, com més culis hi posem més gust de maduixa i més color tindrem; un cop barrejat, ho aboquem a dins de la merenga. Ho refrigerem com a mínim un parell d’hores.
Abans de servir, desemmotllem i hi tirem una capa fina de nata i ho decorem amb maduixes.



Què us sembla? És un pastís fàcil de fer, bo i molt refrescant.


La propera setmana us ensenyaré un altre pastís de fondant que tinc previst fer.